quinta-feira, 7 de abril de 2011

Mexican Dinner - Jantar Mexicano


Catfish ou Bagre, com Feijão Preto,  Pico de Gallo, Molho de Tomatillo e Guacamole.

Tomatillo, Jalapeño and Pasilla.



Antes de ir ao forno.
Na receita original não tem tomate, mas resolvi acrescentar um tomate vermelho para realçar a cor do molho.
Depois de ir ao forno.



Molho de Tomatillo ou Tomatillo Sauce.
Preparação para fazer o Guacamole, isso ajuda pois tudo fica organizado e fica muito mas fácil para executar a receita.

Guacamole depois de pronto. Estava saboroso e eu usei abacates mexicanos.

Pico de Gallo é como se fosso o nosso vinagrete brasileiro, é famoso por acompanhar as comidas mexicanas.



Eu vou postar as receitas em inglês pois só tenho elas assim, mas fiquem a vontade para me perguntar qualquer dúvida. Prometo que irei tentar pesquisar alguns nomes em portugês assim que tiver um tempo, assim posso fazer a tradução das receitas.

Para começar eu usei peixe fresco que comprei em um mercado mexicano que eu adoro, aqui eles chamam de Catfish, que seria peixe gato (no Brasil seria Bagre). Eu apenas temperei com sal, pimenta e alho, depois passei na farinha de trigo e fritei.

 Molho de Tomatillo

Ingredients:
1 lb. tomatillos, husked and rinsed
1 to 3 serranos (eu usei 1 e ficou bastante picante)
1 1/2 Tb olive oil
1 medium white onion, roughly chopped
2 large garlic cloves, peeled and roughly chopped
2 c. chicken stock
1/3 c. roughly chopped cilantro
salt, 1/2 to 3/4 tsp., depending on the saltiness of the broth

Directions:
Lay the tomatillos and chiles on a baking sheet and place about 4 inches below a very hot broiler. When the tomatillos and chiles blister, blacken and soften on one side, about 5 minutes, turn them over and roast the other side.  When all sides are roasted, transfer tomatillos, chiles and any accumulated juices to a food processor or blender. Pulse to a rough looking puree–smooth enough to hold together but rough enough to keep it from being too smooth.

Heat the remaining oil over medium high heat.  Add the Puree and stir constantly for 4 or 5 minutes.  The sauce base sears and sizzles into a darker and thicker mass.  Stir in the broth, return to a boil, reduce heat to medium and simmer briskly until thick enough to coat a spoon, about 10 minutes.  Stir in cilantro, then taste and season with salt.


Guacamole

Ingredients:
1 large tomato, diced 
2 tablespoons finely chopped onion 
1 green chili pepper, cored, seeded, and finely chopped 
2 tablespoons fresh-squeezed lime juice 
1 ripe Hass avocado, peeled and seeded 
1/2 teaspoon cumin seeds, toasted 
1/4 cup firmly packed chopped fresh cilantro 
Salt to taste 
Coarsely ground pepper to taste 

In a medium bowl, combine tomato, onion, chili pepper, and lime juice; set aside.
In a medium bowl, mash avocado with a fork until smooth. Add cumin seeds, cilantro, salt, and pepper. Add tomato mixture to avocado mixture; stir until well blended. Let set at least 1 minute for the flavors to blend before serving.



Pico de Gallo Salsa

Ingredients:
4 medium tomatoes, chopped
2-3 jalapeno peppers, chopped
1/2 red onion, chopped
1/2 red pepper, chopped (optional)
2-3 cloves garlic, minced
juice of 1 lime
1 cup cilantro leaves, chopped
1 tsp salt or to taste
1/2 tsp pepper or to taste
water (optional)

Chopped all the ingredients and add to a bowl. Put a little water half way up the salsa (optional).


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